Ensimmäinen ohje, joka on todella helppo kuuluu näin:
3dl Auringonkukan siemeniä
2dl Seesaminsiemeniä
1dl Pellavansiemeniä
½dl maissijauhoja
1tl suolaa
3 kananmunaa
Kaikki aineet sekaisin ja 15-20min 175 asteisessa uunissa.
Itsellä meni tuohon ohjeesee hieman liikaakin suolaa (n.1,5tl) , joten vähempi on näissä mielestäni parempi. Makuahan näkkäriin saa tietenkin jos laittaa voita siihen päälle vielä. Nämä menevät kyllä välipalapatukoiden tapaan ihan pelkästäänkin.
Gluteenittoman muumimamman ohjetta muokkasin myös hieman.
2dl Maissijauhoja
1dl Auringonkukan siemeniä
½dl Pellavansiemeniä
½dl Seesaminsiemeniä
½dl Kurpitsansiemeniä
2½dl kiehuvaa vetta
½dl öljyä
1tl suolaa
Sama ohje tähän kuin edelliseen eli suolaa mieluummin vähempi on enempi.
Kaikki aineet sekaisin ja kiertoilmauunissa 150 astetta 35 minuuttia.
Molemmat näkkärit kannattaa heti uunista otettua leikata paloiksi.
Jälkimmäisen ohjeen näkkäristä tuli ehkä vähemmän kaunista kellertävän värinsä vuoksi, mutta makutesteissä se osoittautui paremmaksi. Täytyykin tästä alkaa varmaan heti tekemään uutta satsia näkkäriä, koska se vaan on niin hyvää!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti