tiistai 25. helmikuuta 2014

Veripalvelun avustusta


Hyvää päivää!

Lomailen vielä tänään Tampereella ja päätin olla taas hyvä ihminen ja mennä luovuttaan verta. Nyt kun sain vihdoinkin aikataulutettua hyvin luovutuksen että Jordanian matkastakin on jo yli 4vk, joten sain luovuttaa. Huh. Mukaani kotiinvietäväksi sain rautatabletteja. Koskaan ennen en ole niitä ottanut, mutta nyt oli Hemoglobiini jo valmiiksi matalempi kuin viimeksi niin ajattelin koittaa mitä raudan napsiminen vaikuttaisi.

Ilmoittauduin netissä myös kantasolujen luovuttajaksi, mutta vielä mulle ei ole kotiin tullut sylkinäytejuttua, että homma saataisiin sinetöityä. Mulle on jostain syystä nyt tullut sellainen olo, että kun olen nuori ja voin vielä luovuttaa kantasolujakin niin miksi en sitä tekisi! Niitä, kun saa luovuttaa vain alle 40-vuotiaat. Veripalvelun nettisivulta asiasta löytää lisää tietoa jos nyt joku muukin tuntee piston sydämessään ja haluaa alkaa auttamaan apua tarvitsevia ihmisiä.


Tampereella on veran luovuttaminen niin ihanan helppoa, kun veripalvelu on vanhassa postin talossa ihan rautatieaseman vieressä, joten sinne on helppo poiketa. Itse aina varaan ajan ja noin tunnin verran sielä hurahtaa hyväntekeväisyyttä tehdessä. Sielä oli mun kanssa tänään samaan aikaan yksi ekakertalainen, joka oli saanut aikaa kulutettua 2,5 tuntia, mutta sai kuin saikin myös luovutettua ja se tyttö oli niin onnellinen. Silläkin oli kaveri mukana tukemassa, hän ei itse saanut luovuttaa, mutta sai silti kahvit! Kaverin kanssa homma on tietenkin tuplasti hauskempaa, kun voi sitten luovutuksen jälkeen jäädä kahvitteleen ihan niin pitkäksi aikaa kuin haluaa. Tosin ei tota paikkaa miksikään yleiseksi kahvilaksi ole tarkoitettu eikä sielä nyt koko päivää kehtaisikkaan olla! :D


Mulla ei ole koskaan näillä 4 kerralla, jolloin olen luovuttanut tullut mitenkään huono olo tai mitään vaan päivä on jatkunut aivan normaalisti niin meinasin tänäänkin vielä mennä keppijumppaan, vaikka liikunta verenluovutuksen jälkeen on kiellettyä. En sitten mennyt jumppaan, kun tällä kertaa alkoi päätä särkeen ja vähän heikottaankin. Kummallinen olo, kun on ähky ja heikottaa samaan aikaan! Salin sijasta leikin Miian ja Sofian kanssa iltapäivän ja illaksi menen vielä Topsukalle ja HareKrishan kanssa Kahvillan Venäläiseen iltaan, joten eiköhän tässä muutenkin aikalailla menoa ja meininkiä piisaa ilman parin tunnin salireissuakin.

Hame H&M, Paita CottonOn Australia, Thermosukkikset Tiger, Kaulakoru Mungolife
Oon periaatteessa jo myöhässä Topsukalle lähdöstä, mutta vielä on hoidettavana yksi opparijuttukin. Tämän jälkeen on Berliinin matkan hommat yhtä muistutusviestiä vaille valmiita ja ensi viikon keskiviikkona päästäänkin matkaan! Jännittävää!!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti