sunnuntai 30. kesäkuuta 2013

Rammstein



Eilen tuli seisottua kyllä hietsussa aikalailla. Menin Rock the Beachin alueelle kahden aikoihin ja puoli kolmelta olin jo lavan edessä, tosin toisessa rivissä odottamassa Rammsteinia. Senhän oli aika esiintyä siis vasta 21.30, joten aikaa ainakin oli odotella. Kuuntelin ensimmäistä kertaa Huoratronin transea tai mitä se nyt olikaan, joka ei oikeen uponnut tuola sitä päätähteä odotellessa. Ensimmäisenä lavalle, jonka edessä olin astui kotiteollisuus ja sain siinä vaiheessa myös Mirasta seuraa ettei yksin tarvinnut odotella. Kotiteollisuus lopetti settinsä sanoihin "menkää nyt kuunteleen oikeeta musiikkia" ja se kyllä sopi fiilikseen.

Sen jälkeen lavalle hyppäs Shikari ja sitäkään en ollut aikaisemmin kuunnellut. Ei iskenyt tämäkään. Tottakai kuitenkin kun oli ne hyvät paikat niin siinä piti silti pysyä. Harmi vain, että Shikarin fanit eivät olleetkaan ihan perus rockaajia vaan kunnon sekoboltsitanssijoita ja tukkahevareita yms kivaa. Shikarin soittajatkin oli jotenkin kreisejä, koska ne lähti yleisön päälle surffaamaan ja muuta mukavaa. Jännä, että vaikka se oli isoilla kylteillä kielletty niin julkimot voi silti tehdä mitä vaan. Noh, olen kai vähän "vanha vihainen mummo". Shikarin rumpari tuli sitten yhdessä vaiheessa ja heitti saavin yleisön käsien päälle juuri siinä meidän edessä ja siihen tuli tietenkin kauhee väenpaljous, kun kaikki fanit halusivat sitä koskea. Ei siis valittu paikkaamme ehkä parhaiten kun ei edes tiedetty bändiä. Siinä se sitten rummutteli hetken meidän pään päällä. Melkein alkoi pelottaan se väentungos meidän ympärillä.

Kun Shikarista selvittiin niin väki väheni. Meidän edessä olleet tukkajumalatkin häipyivät. Siis eturivi vapautui! Mehän ryykättiin siihen ja jäätiin onnellisena istuskellen odottamaan Danko Jonesin keikkaa. En tiennyt niiden setistä kun yhden biisin. Taisi olla Just a beautiful day jos oikein muistan. En siis ollut tehnyt taustatutkimustani kauheen hyvin ennen festareille menoa, koska olisihan tohonkin bändiin voinut etukäteen vähän paremmin tutustua! Laulajasta tuli mieleen yksi mun tuttu ja sen maneerit ja pitkät välispiikit vähä kyllästytti, mutta musiikki oli ihan mukavaa kuunneltavaa. Ei silti pääse mun kärkikastiin. Vähän melkein alkoi säälittäänkin, kun ne joutui esiintyyn ennen Rammsteinia ja tätä asiaa käsiteltiinkin niissä välispiikeissä säälipisteitä keräillen aika paljon. Ihan viihdyttävää oli kyllä. Danko Jonesin jälkeen sen lavan edessä ei enää mahtunut istumaan, kun oli muutaman muunkin idea jäädä siihen odottaan Rammsteinia. Paramore kuunneltiinkin sitten sieltä kaukaa, koitin sinnekkin zoomailla kamerallani, johon olen aivan rakastunut. Pitää vielä opetella käyttämään sitä paremmin ja löytää parhaat keikkakuvaus systeemit.

Sitten viimeinkin kello löi 21.30! Olin 7 tuntia ollut siinä samassa paikassa yhtä vessataukoa lukuunottamatta, milloin Mira vahti meidän reviiriä. Huh. Jaloissa tuntui ja aloin melkein epäileen ettei mun festarisaappaat olleetkaan paras vaihtoehto, mutta parempi ajatella, että sen vuoksi sielä ei alkanutkaan koko päivänä satamaan vaikka oltiinkin luvattu kaatosadetta, koska olin niin hyvin varautunut huonoon säähän! Rammstein aloitti yllättäen suht oikeeseen aikaan ja ei niin yllättäen teatraalisesti. Hienon aloituksen ja verhon takaa heijastuvien soittajien ihailun jälkeen verho edestä tippui ja kunnon lavashow alkoi. En kyllä usko, että mikään bändi ikinä voi tulla vetämään yhtä upeita esityksiä kuin rammstein! Vanhaakin juttua oli, mutta olin yllättynyt siitä miten paljon kaikkea uuttakin oli! Keikan koho kohtana oli ehdottomasti akustinen Mein Herz Brennt, jota en ollutkaan koskaan aikaisemmin jostain syystä kuullut tollasena versiona! (tämä kappale myös tämän päiväisenä youtube linkkauksena)

Ainut miinus mikä keikalla oli, oli se, että lava oli hitusen turhan korkeella. Tietenkin takana olleille se ei ollut niin paha juttu, mutta esimerkiksi kotiteollisuuden rumpalista näin vain päälaen. Olisi ollut ihan kiva, että lava olisi ollut vähän matalampi tai sitten lavan asettelu olisi ollut samaa luokkaa kuin Rammsteinin keikan aikana, eli että soittajat on jollain erillisellä korokkeella lavalla. Ainahan kuitenkin pitää valittaa! Sitten jottei tämä postaus olisi aivan kuvaton on tietenkin odotettavissa kauheeta kuvaoksennusta Rammsteinin keikalta. Tässä mun ottamat parhaat palat:






























ps. Käytiin tänään aamupäivällä brunssilla ravintola Kiilassa Mannerheimintiellä. Hintaa Brunssille oli 20€, mutta pöydässä oli vaikka mitä herkkuja, joten kyllä siitä tuon iloisesti maksoikin. Vedin massuni niin pinkeeksi kuin vain suinkin pystyin ja samalla sai juoruta tyttöjen juttujakin, joten päivä alkoi mainiosti!

1 kommentti:

  1. tosi hyviä kuvia keikalta!! rakastan ton kitaristin polvihousunahkapöksyjä.

    VastaaPoista