maanantai 3. joulukuuta 2012

Luukku 3


Tuli oltua aikalailla kulturelli tossa marraskuun lopulla ja kävin katsomassa kaksi näytelmää eri teattereissa. Ajattelin, että kun nyt koulunkin puolesta jouduin arvostelemaan Tampereen Teatteria niin arvostellaan sitten samassa Työväen Teatterakin.

Koulusta siis "saatiin" liput Tampereen Teatteriin. Tosin jouduttiin ostamaan ne itse eikä rahoja takaisin ole ainakaan vielä kuulunut, eli heihei 29€, joita en olisi muuten tuollaiseen kulttuurielämykseen tuhlannut. Toivon siis kovasti, että saatais rahat takasin, koska kaikissa muissakin teattereissa vierailleet ovat ne saaneet. -.-' 

Tampereen Teatterissa oli sisään tullessa pienessä aulassa ilmainen narikka, mistä se saa ehdottomasti plussaa! Opasteet katsomoon eivät olleet mitään hirveän huomattavia ja siinä hetki pyöriteltiinkin silmiämme ennen kuin tajuttiin mihin pitää mennä, mutta taas rivit ja penkit oli ihan hyvin merkattu. Teatteri oli aikalailla täynnä muutamia näköeste paikkoja lukuunottamatta. Tosin en ihmettele sitä, koska sali ei ole hirveän suuri. Mekään ei saatu mitään parhaita paikkoja vaikka ostettiin liput yli kuukautta aikaisemmin. 

Väliajalla ei ollut varaa maistella mitään herkkuja, mutta käytettiin silti kahvion palveluita kysymällä saako heiltä vettä ja sielähän olikin ilmainen vesipiste aivan kahvion tiskin vieressä. Vessoista haluaisin mainita sen verran, että niitä ei oltu kauhean näkyvästi merkattu ja ne olivat hyvin pienet. Oltiinkohan edes oikeissa vessoissa, kun ei niissä ollut edes miehille ja naisille erikseen osoitettuja ovia vaan sekajonossa mentiin... 

Lähtiessä aula ja käytävät hieman ruuhkautuivat pienien tilojensa vuoksi, mutta me luovittiin aika nopeasti hakemaan takkimme pois. Onneksi monet olivat ymmärtäneet laittaa takkinsa kavereidensa kanssa samaan naulaan, mikä nopeutti huomattavasti jonotusta.

Veriveljet: hyvin viihdyttävä, mutta surullinen musikaali

Työväen teatterissa narikka maksoi 1,5€, jonka vuoksi se sai heti multa miinusta, koska mulla ei ollut tarpeeksi käteistä mukana! Jouduin siis lainaamaan muutaman hilun työkaverilta, onneksi siitä selvittiin. Juomatarjoilu toisessa kerroksessa sujui hyvin ja olin aika tyytyväinen, ettei kukaan kunnolla tyrkyttänyt käsiohjelmaa, koska mä en ainakaan näe sitä muuna kuin lisärahastuksena. Penkit on merkattu hyvin, mutta jos myöhästyy näytöksestä niin kuin osa ihmisistä teki ja käveli mun varpaille niin kultaisia brodeerauksia on aika huono nähdä.

Vaikka tämä nyt ei itse teatteria kohtaan olekkaan kritiikkiä niin haluan silti mainita, että minkä ihmeen vuoksi ihmiset laittavat hajuvettä teatteriin. Mun teatterikokemus meni ainakin täysin pilalle, kun edessä istuva ämmä oli vielä väliajalla lisännyt sitä hemmetin löyhkää. Ymmärrän jonkun miedon tuoksun, mutta miksei ihmiset voi ymmärtää, että joukossa on HAJUALLERGIKKOJA!!!! ARGH!

Väliavautumisen jälkeen väliaikaan. Käytiin ostamassa leipiä ja limpparia koko meidän 4 hengen seurueelle ja otettiin vielä yksi kakunpala kimpassa. Pyydettiin myyjää antamaan meille palan kakun toisesta reunasta, koska se oli leikattu huomattavasti suuremmaksi kuin toisenpuolen. Myyjä sanoi näin tekevänsä ja käänsi kakkua niin, että olisi saanut pyytämämme palan, mutta selkeästi huomasi miten hän muuttikin mieltään ja antoi meille pienemmän palan. Todella töykeetä asiakaspalvelua siis. Onneksi kakku ja leivät sentään olivat hyvän makuisia!

Lähtiessä takkia joutui hetken jonottamaan, mutta isojen tilojen vuoksi se ei ollu onneksi mitenkään ahdistavaa. Mitenkään erikoista palvelua ei narikkahenkilökunnalta saanut ja muutenkin tuli sellainen olo, että Työväen teatteri on todellakin työväelle eikä millekkään hienostolle.

Maailmanlopun Hautaustoimisto: Julkkiksia "pilkkaava" komedia, jossa jäi paljon vitsejä tajuamatta.

Teattereiden vertailu:

Hinta: TTT lipun hinta kalliimpi. Sieltä voi ostaa 100€ 4 kerran sarjalipun tai saman illan näytökseen paikan tuntia ennen näytöksen alkua puoleen hintaan. Tampereen Teatterissa on isompi eri opiskelijan ja peruslipun välillä. Nuoret (=alle 25v) voi ostaa Tampereen Teatteriin voi ostaa Hevijuuseri -kortin 45€:lla, joka sisältää 3 vapaavalintaista näytöstä ja ilmaisia näytöksiä jos saman päivän esitykseen on tilaa!

Asiakaspalvelu: Tampereen Teatteri vei ehdottomasti voiton, kaikki toimi asiallisesti. Työväen teatterissa ainakin catering porukan nuorilla on opeteltavaa.

Tilat: Vaikka Tampereen Teatteri on vanha niin se on huomattavasti siistimpi kuin TTT, jossa penkit ja tilat ovat vähän rispaantuneen oloisia. Plussaa silti TTT:ssä naisten vessan lakkapullosta!

Teatterin istuimet: TTT:ssä enemmän jalkatilaa, muuten aika samaa tasoa.

Esityksiä en halua alkaa vertailemaan, koska ne olivat niin erilaiset ja on täysin makuasia minkälaisista teatteriesityksistä tykkää...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti