perjantai 14. joulukuuta 2012

Luukku 14


Vihdoinkin sain ladattua kuvat pohjoisen reissulta tänne bloggerin puolellekkin. En tiedä miksi, mutta jostain syystä netti on niin hidas, että kuvien lataamiseen meni yli tunti.

Ensimmäisen päivän reissutapahtumat selostinkin jo luukussa 5, mutta tässä vielä nyt pari kuvaa ensimmäiseltä kokonaiselta päivältä Oulussa. Tosin kuvat sijoittuvat vain Edenille, joka on kesäisin todella kivalla paikalla meren ääressä. Talvella sielä käy vain jäätävän kylmä viima.


Takki NewYorker Krakova, farkut , toppi H&M, Kengät Tallinnasta, Huivi H&M. Hippipanta pilaa kampauksen.
Itsenäisyyspäivänä me lähdettiin muistaakseni jo ennen kasia ajamaan Oulusta Tervolaan ja pistettiin sielä aamun sarastaessa takka lämpenemään ja patterit täysille. Oli muuten kylmä, mutta meidän onneksi lapissa oli vähemmän lunta kuin Tampereella, joten ei jouduttu kolahommiin. Siinä vain istuskeltiin ja mä mm. hain perunoita kellarista, jotta saisin alkaa heti tekeen ruokaa, kun tultais takasin.

Keskipäivän aurinko


Matkattiin tosiaan samana päivänä Ruotsin puolelle ja tää hieno parin tunnin visiitti olikin meidän ensimmäinen yhteinen ulkomaanmatka, vähän noloa tälläiselle maailmanmatkaajalle! Käytiin Ikeassa syömässä hodarit, niin kuin niitä ei Tampereella voisi syödä ja sitten poikettiin parissa muussakin kaupassa. Olin äärimmäisen pettynyt, kun sain jo Oulussa kuulla, että Elloksen katalogimyymälä oli lopettanut toimintansa, koska se oli ehdottomasti mun lempparipaikka Haaparannalla! Enkä edes löynnyt ruokakaupasta sitä alkoholitonta karviasenmarja siideriä, jota aina lapsena ostin ja rakastin. Höh.



Takaisin tullessa poikettiin myös Tornion puolella Rajalla -ostoskeskuksessa, mutta shoppailut jäi vähän vähemmälle. Olin jokseenkin pettynyt, kun odotin isoa ostoskeskusta enkä saanut kuin perus hennesit yms. Vähän kuin Pirkkalassa Veska. Oli kuitenkin ihan jännä käydä kaupoissa itsenäisyyspäivänä, kun kaikkialla muualla oli paikat suljettuina ja saatiinhan me nauttia myös Tornion mieskuoron lauluesityksistä.

Aurinko klo 15 jälkeen
Itsenäisyyspäivänä ilta kuluikin sekä uudempaa, että vanhempaa tuntematonta sotilasta katsellessa, saunoessa, kokkaillessa ja tietenkin linnan juhlia katsellessa. Mitään lemppari mekkoa en sieltä keksinyt, johtunee siitä, että olen aika turtunut juhlapukujen näkemiseen työskennellessäni juhlapukuliikkeessä. (Tänään on muuten mun viimeinen työpäivä ja sitten alkaa ainakin puolen vuoden loma kaikesta palkallisesta työstä!)

Tervolan kirkko n. 14.00, valoisaa eikö?

Tuntuu, että seuraavana päivänä oltaisiin lähdettu aamun sarastaessa, koska päivä vaan ei oikeen koskaan valjennut, mutta lähdettiin löhöilyaamun jälkeen ajamaan Rovaniemelle mun kaverin luo yökyläileen. Tietenkin Rolloon mennessä täytyi myös olla kunnon turisti ja käydä Joulupukin pajakylässä, josta julkaisinkin jo kuvan meistä Pukin kanssa. Sen kuvan hinta muuten oli aika suolainen 25€!



Napapiirillä oli kylmä, mutta ulkotilat oli tehty todella kauniiksi! En ymmärrä miksei sisätiloissa soinut joulumusiikki kun se ulkona soi ja ulkona oli täysi joulufiilis. Sisätiloissa oli lähinnä "erilaisia" kauppoja eli melkein kaikki myivät samaa lappi krääsää ja sen lisäksi paikalta löyty mm. Marimekon ja Iittalan myymälät. Iittalalta ostettiinkin itsellemme joululahja mukin, jotka tosin saadaan paketista käyttöön vasta aattona.



Kaikki valaistus ja tunnelma tuola oli kyllä niin ihanaa. Harmittaa ettei ollut parempia talvivaatteita niskassa, koska tonne ulos meinasi oikeesti jäätyä. Rovaniemellä todellakin on osattu kaupallistaa Joulupukki todella hyvin. Harmi ettei muualla Suomessa osata tehdä samanlaisia juttuja, jotka vetäisivät turisteja samalla lailla puoleensa, sillä niitä tuola kyllä riitti! Santaparkissa käynti jäi tällä kertaa välistä, kun ei kehdannut mennä sinne ilman lapsia :D

Iltaa vietettiin Hemingwayssa Rollon keskustassa ja kummasteltiin sitä, miten kaikki Rovaniemen istuskelupaikat tuntuivat olevan täynnä perjantai-iltana, mutta niin se kuulemma nykyään on. Ei kuitenkaan voitu bilettään jäädä sen enempää, koska seuraavana päivänä meillä lähti juna Oulusta 15.45 ja mun setä oli tilannut meille valmiiksi taksin hakemaan klo 15.00.


Onneksi ajokeli takaisin Ouluun oli hyvä, harmi vain ettei kanssamatkustaja osannut arvostaa mun ihanaa lauluääntäni, joka raikasi koko matkan, jotta pysyisin hereillä. Täti ei antanut meidän tankata niiden autoa vaan antoi koko reissun bensat meille joululahjaksi (!!!!), joten me ostettiin siitä kiitokseksi olohuoneen pöydälle odottamaan Alkosta kallen glögipullo mikä löydettiin ja herkkusuille saman sävyisen karkkipussin kaveriksi. Eihän se ihan bensojen arvoinen kiitos ollut, mutta jotain kuitenkin. 

Oli kyllä ihan kiva loma ja oli aivan ihanaa saada jotain eroa arkeen! Nyt kun pääsisi sitten vielä sinne ensimmäiselle ulkomaanlomalle poikaystävän kanssa... (tosin taitaa mennä hetki, kun ei taida budjetti tai poikaystävän kärsivällisyys venyä siihen, että mentäis johonkin lomaileen jo tammikuussa ennen mun lähtöä)

1 kommentti:

  1. Pöö, nakkaan sulle haasteen! ;) Käy kattoo: http://dedicatedtomyselfblog.blogspot.fi/

    VastaaPoista