tiistai 27. maaliskuuta 2012

Fimo



Ihastuin yhden kavereini kaulakoruun ja innostuin tosissani, kun kuulin sen olevan itsetehty. Kaikista parasta on, että tästä Supreme -kaulakorusta löytyy myös valmistusohjeet yhdestä Joannan blogista.

Eli kun mä halusin alkaa myös itse korutehtailijaksi niin menin ensin nettiin Sinellin sivuille ja aloin pohtimaan värivaihtoehtoja, joita onkin aivan liikaa. Päädyin kuitenkin tilaamaan kimaltavaa harmaata ja helmiäisvalkoista. Yhden paketin hinta on 2,5€ ja ne on tosi riittoisia. 


Tota massaa pystyy muokkaamaan ihan kuin muovailuvahaa ja se kovetetaan uunissa 110 asteessa 30 minuuttia. Massa ei paisu uunissa, joten aika tarkkaakin jälkeä pystyy ihan kivasti tekemään!


Huomasin tossa noi paistettuani, että mun arviot kiinnityslenkeistä oli olleet vähän pieniä, joten seuraavalla kerralla vähän suurennetaan. Keksin myös, että kiinnityslenksukan tosta massasta pystyy kiinnittämään itse korun nurjalle puolelle niin ettei sen tarvitse tulla näkyviin kuten ylemmässä kuvassa, koska massa on aika jähmeetä ja pysyy hyvin muodossaan.


Kaikenmoisia väkerryksiä tuli tehtyä. Toi valkoinen massa on paljon taipuisampaa kuin harmaa ja onnistuinkin jo hajottamaan yhden harmaan hiiren hännän, kun se ei taipunutkaan niin hyvin kuin luulin.


Askartelin näillä myös veljen 6- ja 8-vuotiaiden lasten kanssa ja saatiin aikaiseksi kailenlaisia barbababoja ja lumiukkoja. Jostain syystä veljen tytön kenguru -kaulakorusta katkesi pää ensimmäisenä käyttökertana. Jotenkin tuntuu siltä, että toi valkoinen olisi kestävämpää sorttia kuin harmaa.


Itselleni tein ison avaimen, joka jo ensimmäisellä käyttökerralla keräsi muutamat kehut. Ostin siihen tiimarista ketjun. Hopean värinen ja kultainen askarteluketju maksaa n.3€ ja kultaista ainakin on paketissa 2m, josta saa ihan kivasti kolmeen kaulakoruun ketjut. Hopeista ketjua on paketissa vähän vähemmän, joten en saanut otettua kuin kahteen koruun vähän jopa liiankin lyhyet ketjut.


Tää oli ehdottomasti hauskaa askartelupuuhaa ja aijon tilata tota massaa lisääkin. Tilasin jo ekalla kerralla myös päällyslakan, mutta en ole muistanut käyttää sitä vielä ollenkaan. Ehkä sitten seuraavassa satsissa tai voi olla, että myöhemmin vielä päällystän avaimeni, jottei tarvisi pelätä sen katkeavan. Tähän mennessä se on kestänyt oikein hyvin mm. vauvan kiinni ottamisen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti