sunnuntai 30. lokakuuta 2011

Oldies


Chorale - Jos tahdot pitää kii

Kun eilen esittelin mun uusia facebook profiilikuva yrityksiä niin tuli mieleen, että voisihan niitä vanhoja galtsussa ynnä muualla olleita profiileitakin esitellä. Tuolloinhan mulla ainakin oli tapana muokata kuvia paljon, ihoa piti pehmentää, koska se oli täynnä finnejä ja värit muokattiin todella näkyvästi. Nykyäänkin muokkaan kuviani, mut paljon pienemmissä määrin. Värin- ja tarkkuuden säätö on edelleen käytössä, mutta nykyään kuvan muokkaamiseen menee pari minuuttia vanhan parin kymmenen minuutin muokkaussession sijaan


Voi voi. Ensiaskeleet oli todella kauheeta, oikein naurattaa nähdä tällästä muokkausta! Kontrasti ja värinsäätö. En edes tiedä millä ohjelmalla oon saanut näin kauheeta jälkee aikaseksi. Laadulla ei tosiaan ollut väliä!


Kuvien muokkaaminen alotettiin tietenkin jäätävällä kontrastin säätelyllä ja huulia piti muistaa mutristaa!


En voi mitenkään jättää huomioimatta teini peili -kuvia. Joskin mä yritän aina ettei se kamera näkyis peilissä, en tosin tiedä että miksi, on varmaan ollut niin surkeita kameroita... Ja mahakin sieltä jo pilkistää!


Tätä ihanaa aikaa kun maha näkyi kaikissa kuvissa (tota rusketusta kelpaski esitellä) Itselaukaisinkin keksittiin! Kuvaa yritettiin rajata kivasti siinä onnistumatta ja koviksen elkein eleltiin...


Kuvanottokäsi -kuva! NIIN inhoon näitä, mut tolloin ne oli "arkipäivää" +Kovis ilme ja ankkahuulet <3


Itselaukaisin <3 siihen yhdistettiin sitä kontrastia ja värien säätöäkin. Luonnonvalo oli kuitenkin paras valo! Kuvat leikattiin just sen muotosiksi ku haluttiin, "oikeella" kuvankoolla ei ollut mitään merkitystä.


Ankkahuulet on parhautta! Kuvan värinsäätöö laitettiin milloin punaseks ja milloin vihreeksi, reunuksen värit tietty sen mukaan myös!


Paidat alkoi piteneen ja hiukset ilmeisesti mädäntymään. Reunukset ja kuvan lähemmäksi leikkaus säilyi. (zoomia ei ilmeisesti oltu keksitty vieläkään) Kuvan laadulla ei tietenkään ollut mitään väliä edelleenkään.


Todella tumma meikkivoide ja ulos kuvaamaan, Tätä kuvaa en ole edes itse muistaakseni muokannut, mutta noi coolit reunukset oli jossain vaiheessa must have -juttu!


Esimerkki siitä, miten järjestin kotini ennen kuvien ottoa. Tosin tavaroitakaan tuolloin mulla ei ollut yhtä paljon kun nykyään, kun olin hiljattain muuttanut pois kotoa. Vihreä pää ja angsti meininki \../


Varmaan ensimmäinen kuva angstien jälkeen, kun hymyilen! Naama pehmennettynä tietenkin!


Mahtava esimerkki mun kuvaus meikeistä! Kauhee pakkelikerros, jollasella en tosiaan lähtis ulos ikinä. Luonnonvalon suosiminen kuvissa oli jatkunu jo kauan, kaikki kuvat on otettu ikkunan edessä/lähellä!


Jossain vaiheessa tuli tää vaihe, et kuvista tehtiin AINA mustavalkosia ja valotuksella leikittiin paljon...


Ja se homma jatkui sillä, et taustavaloo alettiin tummentaan. Kontrastin piti olla mahdollisimman suuri ja tässä vaiheessa aloin käyttään myös lukulamppua valaistuksessa (tais kylläkin olla talvi ja pimeetä)


Väreilläkin alettiin leikkimään ja aina jostakin kohdasta (yleensä silmät, jota haluttiin korostaa) tehtiin värilliset.


Värit alko pikkuhiljaa palaamaan kuviin kokonaan, joskin hyvin haaleina. Kuvia alettiin ottamaan ulkona.


Haaleista kuvista hypättiinkin suoraan Ihmemaahan ja värit laitettiin todella vahvoiksi kuvia edelleen ulkona! Kuvia myös pehmennettiin TODELLA paljon, niin ettei iho näyttänyt ollenkaan oikealta enää.


Viimesimpänä taitaakin olla kuva ennen ulos lähtemistä, kuitenkin jäätävän vahvoilla meikeillä (tiesin et oon kuvaamas itteeni ennen lähtöä), lemppari t-paita päällä. Leikin valaistuksella tolloin aika paljon, enkä tosiaan jaksais nähdä enää noin paljon vaivaa hyvän kuvan ottamiseen!

Että sellasta... Olipas muuten jäätävän vaikeeta tehdä tätä juttua kun tuli aina uusia kuvia mieleen, joita halusin lisätä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti