lauantai 17. syyskuuta 2011

Parasta Pariisissa


Gwen Stefani - Hollaback girl

En halua kirjoittaa mitään mitä tein minäkin päivänä Pariisissa, mutta muutamia pointteja voisin tuoda esille mitä kannattaa tehdä. Ensinnä haluan kertoa, että hostellini ei ollut mikään paras, mutta halvimmasta hostellista sitä ei voinut edes odottaa. Friends hostellin sijainti on noin 30 min kävelymatkan päässä Louvresta ja 5 min kävelyn päässä Sacre Coeur -kirkolta. Alue oli todella huonoa ja mua suositeltiinkin pitämään laukkuani todella hyvin silmällä liikkuessani sielä. Lisäksi hostellihuoneisiin oli vain yhdet avaimet, mikä vaikeutti liikkumista ja jos joku huoneessa asuva oli hostellilla oli ovi yleensä auki. Suihkutila oli todella pieni ja sielä pystyi pukeutumaan vain hakaamalla päätään seinään. Aamupalaksi kuitenkin sai eurolla lämpimän juoman ja suklaacroisantin, joten se oli ihan kiva.

Hostelli merkitty pinkillä rastilla



Sitten jos siirryn kivempiin juttuihin niin Louvressa ainakin kannattaa käydä. Paikka on NIIN ISO, ettei sielä ehdi tai jaksa ainakaan kunnolla päivässä nähdä kaikkea, joten jos vain on aikaa niin kannattaa varata sille kaksikin päivää. Alle 25-vuotiaat pääsivät sisään ilmaisena, mikä oli todellakin plussaa ja jos haluaa ohjatulle kierrokselle täytyy aika nopeasti aamusta käydä varaamassa ryhmä (opiskelijalle 9€), ettei joudu odottamaan ihan iltaan asti. Muutenkin Louvren jonot ovat huikeita ja niissä voi kuluttaa helposti kaksikin tuntia museokäynnistään, joten mä suosittelen menemään paikalle n. puolituntia ennen aukaisemisaikaa (siis 8.30), jottei tarvitse jonottaa niin kauaa. Me saatiin mielestäni fiksu idea ja rynnättiin heti katsomaan Mona Lisaa, jonka edusta jo alle tunnin päästä aukaisusta kuhisi turisteja.

Mä kävin matkalla hakemassa mukaan aamupalan, jonka nautin Louvren edessä ihanissa maisemissa.


Itse rakennuskin jo pelkästään on täynnä taidetta ja todellakin näkemisen arvoinen!


Kuvia sai ottaa ilman salamaa. Opas ihmetteli miksi naiset suostuvat kuvaan täydellisen Venus de Milon kanssa, mutta sielähän minä ainaki olin muiden turistien lailla kuvaamassa itseäni täydellisenä pidetyn naisvartalon kanssa.
Toinen asia minkä suosittelen tekemään on ottaa hop on / hop off bussi. Hintaa punaisilla busseilla oli 26€, jolla sai kulkea kahtena päivänä. Kannattaa olla tarkka missä haluaa pysähtyä minäkin päivänä, koska esimerkiksi museoilla Pariisissa on tapana pitää ovensa kiinni jonain päivänä keskellä viikkoa. Bussi kiertää kaikki perus nähtävyydet, Notre Damesta oopperatalon kautta Eiffeliin ja sielä jaetaan kuulokkeet, mistä voi kuunnella klassista musiikkia ja opastusta englanniksi.







Viimeisin paikka on varmaankin mun lemppari Louvren lisäksi eli Sacre Coeur -kirkko ja Montmartre. Kirkko on rakennettu Pariisin korkeimmalle kohdalle ja sieltä on huikeat näkymät Pariisin ylle. Kirkkoon pääsee sisälle aika myöhään illalla ja olikin hieno käydä katsomassa kirkkoa 9 aikaan illalla. Kirkolta Montmartreen kävellessä näkee Eiffeltornin, mikä illalla näytti suloiselta ylhäältä vuorelta katsellen. Kirkon eteen kokoontuu aina paljon ihmisiä ja iltapäivästä sielä on soittajia ja laulajia viihdyttämässä turisteja. Mielestäni kaikista halvimmat turistikaupatkin löytyvät tuolta alueelta ja samalla alueella esitetään myös Moulan Rouge (johon mulla ei kuitenkaan ollut aikaa). Tää alue on kuitenkin myös yks taskuvarkaiden lemppareista, niin kuin kaikki muutkin turistirysät Pariisissa, joten suosittelen pitämään jokapaikassa laukuista kiinni!





Nää pimeekuvat heilahti kaikki, mutta kai tästä jonkilaisen käsityksen saa

Siinä oli ne mun lemppareimmat, enkä paljon muualla ehtinyt käymäänkään pikavisiittini aikana. Niin ja ihan yleisen infon vuoksi:

Lentokentältä keskustaan pääsee kaikista kätevimmin junalla, joka maksaa 9,10€ ja vie aikaa Gare du Nordin asemalle jonku 40 minuuttia...

2 kommenttia:

  1. Heippa!

    Luin Pariisin vinkit, kiitos! :) Suunnitteilla olisi miehen kanssa reissu joko joulu- tai toukokuussa.

    Mukavaa syksyä!

    VastaaPoista
  2. Toivottavasti mun vinkeistä sai edes jonkinlaista apua matkaa suunnitellessa. Pariisihan on todella kaunis kaupunki, joten nauttikaa! :)

    VastaaPoista